פתיחת מרכז הסחר המקוון של דואר ישראל

ליאת פרידמן סמנכ"ל מינהל ומשאבי אנוש | אסנת דגן מנהלת פיתוח ארגוני

שוק ה-E-commerce הינו אחד התחומים הצומחים ביותר בכלכלה העולמית, בהיקף המוערך בכ-3 טריליון דולר לשנה.

ישראל היא בין המדינות המובילות בצמיחה ברכישות און ליין מבין מדינות ה-OECD בקצב גידול של 15-20% לשנה, גידול המהווה הזדמנות עסקית יוצאת מגדר הרגיל עבור חברת דואר ישראל.

בשנת 2016 חברת דואר ישראל חילקה 53 מיליון חבילות מחו"ל, בשנת 2018 כבר חולקו על ידה מעל 70 מיליון חבילות מחו"ל. ההערכה היא כי בשנת 2020 צפויות להגיע כ-100 מיליון חבילות בשנה.

השינויים הללו בשוק הדואר ובצרכי הלקוחות חייבו את חברת דואר ישראל לשנות את האסטרטגיה העסקית שלה, וזאת בזמן קצר יחסית, במטרה להתמודד עם הגידול העצום בהזמנת חבילות מחו"ל ועל מנת לשפר משמעותית את זמן מסירת החבילות ללקוח.

ב-25 באפריל 2017 נפתח מרכז הסחר המקוון של דואר ישראל, אחד המרכזים המתקדמים בתחומו בעולם, הערוך למיין עשרות אלפי פריטים בשעה ומעל 100 מיליון חבילות בשנה. המרכז שוכן בפארק התעשיות במודיעין, משתרע על פני כ-20 דונם ומועסקים בו כ-300 עובדים.

פתיחת מרכז מיון גדול אחד הייתה צעד דרמטי אשר השפיע על כל יחידות החברה וכלל; מיזוג יחידות, ייעול ושינוי תהליכי עבודה ושירות, והכנסת טכנולוגיה מתקדמת.

במהלך כחצי שנה בלבד אגף משאבי אנוש התמודד עם מגוון אתגרים וסוגיות שעמדו בפניו:

גיבוש מבנה ארגוני חדש, הגדרת תהליכי עבודה, שינוי בהגדרות תפקידים, איתור מנהל למרכז ומנהלים ברמות השונות, חישוב ותכנון תמהיל עובדים, ניוד עובדים בין יחידות, צמצום עובדים מחד וגיוס עובדים חדשים מאידך, מציאת פתרונות פרטניים (בשל הריחוק הגיאוגרפי), דאגה לתנאי עבודה נאותים (הסעדה, היסעים, ביגוד והנעלה), הכשרה מקצועית, פיתוח וליווי סגל הניהול ועוד.

תהליך המעבר למודיעין בוצע בהצלחה בשל יכולת אגף משאבי אנוש להיות שותף לאסטרטגיה העסקית של הארגון, לגזור ממנה את המשמעויות הרלוונטיות למשאב האנושי, להכין תכנית שינוי מקיפה ולרתום למהלך את כל בעלי העניין.

השינוי לא תם!  

הקמת מרכז הסחר המקוון הייתה צעד ראשון בתהליך של שינוי משמעותי רחב היקף שעוברת חברת דואר ישראל בימים אלה:

  • איחוד מרכזי מיון הנמצאים בחיפה, ת"א וירושלים עם מרכז הסחר המקוון במודיעין, ובכך יועבר כל מיון הדואר, מכתבים וחבילות בארץ ומחו"ל, למקום אחד.
  • שינוי במבנה הארגוני; ממבנה המבוסס על אזורים גיאוגרפיים למבנה המבוסס על שלושה קווי עסקים: בנק הדואר, קמעונאות וסחר מקוון.
  • מעבר יחידות המטה של החברה מאתרים שונים בארץ אל "הקריה הדוארית" במודיעין (במהלך 2019).

אגף משאבי אנוש שותף מרכזי בהובלת והטמעת שינויים משמעותיים אלה העתידים לשנות את פני חברת דואר ישראל ולהשפיע על שוק הדואר במדינה.