כתר מוצרים לבית ולגינה
מנהיגות נשים בכתר
כתר היא הקבוצה הגדולה בעולם לייצור מוצרי ריהוט גינה, בית ואחסון. החברה נוסדה בישראל בשנת 1948 ומאז הקמתה מתבססת על ערכים של חדשנות ויזמות ומתגאה בעיצוב פורץ דרך. מטה החברה ומרכזי החדשנות והפיתוח של כתר נמצאים בישראל, וכך גם 6 מתוך כ-20 מפעליה שברחבי העולם. החברה מעסיקה כ-5,000 עובדים ברחבי העולם ופועלת בכ-100 מדינות, כאשר בכתר ישראל מועסקים קרוב ל-2,500 נשים וגברים, מכל הדתות והלאומים, העובדים בדו-קיום ושותפות. ביחד הם מרכיבים חברה גלובלית וחדשנית, המהווה גאווה ישראלית אמיתית.
כמעסיקה גדולה בישראל, עם אחריות חברתית וציבורית, כתר שמה לעצמה למטרה לעודד שוויון מגדרי. ההבנה המרכזית שלנו כארגון היא שעל מנת לשפר את ייצוג הנשים בכל הרמות ובכל התפקידים בארגון יש לייצר תכניות ופעולות ייעודיות על פני זמן. בדומה לארגונים רבים בתעשייה, על אף ההתקדמות המשמעותית בשילוב נשים בארגון, עדיין קיימים פערים בתפקידים תפעוליים וניהוליים. תכנית מנהיגות נשים, שפותחה בשיתוף עם המכון למנהיגות איכותית – IQL נועדה לחזק את המנהיגות האישית והמערכתית של נשים בארגון.
התכנית מייצגת פריצת דרך בתחום קידום השוויון המגדרי והעצמת נשים בארגון, ומציגה מודל חדשני ומקיף לפיתוח מנהיגות נשית עם דגש על התפתחות אישית, קהילתית וארגונית. הצלחת התכנית באה לידי ביטוי בשיפור ממשי בייצוג נשים בתפקידים ניהוליים, בתפקידי שטח ובקידום פרויקטים ותרבות שמקדמים נשים בארגון ובקהילה.
התכנית, שמתפרסת על פני שישה חודשים, כללה סדרת מפגשים פרונטליים ווירטואליים שהתמקדו בנושאים כמו חיזוק יכולות מנהיגות, הבנת אתגרים וחסמים מגדריים, ופיתוח פרויקטים ארגוניים לקידום הנוכחות הנשית בהובלת המשתתפות. במהלך התכנית, המשתתפות עברו תהליך פיתוח מקיף שהתחיל בהעצמה אישית ובבניית יכולות ניהול ומנהיגות דרך סדנאות והתנסויות מעשיות. הדגש היה על פיתוח כישורי מנהיגות והשפעה, לצד מימוש עצמי והבנה עמוקה של מגדר, מבנים והתרבות הארגונית. התכנית מעודדת את המשתתפות לפעולה ומייצרת פלטפורמה לרעיונות ותהליכים רובסטיים שיכולים לשנות מציאות. היא מבוססת על מודל משולב של פיתוח יכולות פנימיות (Being) ויכולות מעשיות (Doing), מותאמת לעולם דיסרפטיבי ומשתנה במהירות. המשתתפות נחשפות למחקרים חדשניים בתחום המנהיגות ומיישמות אותם בשטח, תוך שילוב של התנסות מעשית במגוון סיטואציות מנהיגותיות. בנוסף, התכנית מדגישה את חשיבותה של תקשורת אפקטיבית ויצירת רשתות אסטרטגיות להשפעה ארגונית רחבה.
במסגרת התכנית המשתתפות נחשפו למחקרים חדשניים שמדגישים את היתרונות והאתגרים הייחודיים למנהיגות נשית, פגשו נשים ייזמיות אשר שיתפו במסע האישי שלהן, וקיבלו כלים להתמודד עם חסמים מגדריים כגון דעות קדומות ואפליה. התכנית כללה תרגולים והתנסויות מעשיות שמדמים מצבים אמיתיים של מנהיגות נשית בארגון, תוך מתן דגש על טיפוח אמון עצמי, יכולת השפעה, ניהול והובלת פרויקטים מורכבים. בנוסף, המשתתפות קיבלו כלים מתקדמים לניהול פרויקטים ויזמו פרויקטים משמעותיים שמטרתם לקדם ולפתח נשים בארגון. הפרויקטים הללו בין היתר כללו יוזמות להגברת נוכחות נשים בתפעול ורצפת הייצור, העצמת נשים, הנגשת תפקידי ניהול לנשים, יצירת מסלולי קריירה מותאמים, והקמת רשתות תמיכה ומנטורינג לנשים.
ההשפעה של התכנית התבטאה בשלושה רבדים עיקריים: ברובד האישי, המשתתפות יצאו מהתכנית מועצמות ומצויידות בכלים משמעותיים לחיזוק הנוכחות וההשפעה שלהן במסגרת תפקידן, לראייה רבות מהן הרחיבו השפעתן, קודמו בתפקידן לתפקידים בכירים או עשו מעברי קריירה רוחביים. המשתתפות בוגרות התכנית משמשות כמנטוריות למשתתפות חדשות, וכך ממשיכות להתפתח ולהשפיע בארגון. ברובד הקבוצתי, נוצרה קהילת עמיתות חוצת ארגון בה הן תומכות ומייעצות זו לזו. ברובד הארגוני, הפרוייקטים, היוזמות והלמידה בתכנית האיצה תהליכים ופרקטיקות אשר הוטמעו בארגון ותורמים לפיתוח וקידום נשי, כמו גם לעיצוב התרבות הארגונית בכלל.