איכילוב למען שורדי השואה
המרכז הרפואי איכילוב הינו בית חולים מוביל הממוקם במרכז הארץ, מחויב להעניק רפואה מובילה ואנושית באופן שווה לכל באמצעות טובי הרופאים והצוות הרפואי כולו, תוך הצטיינות בהוראה, מחקר ופיתוח ולמען בריאות כלל התושבים בארץ ובעולם.
בית החולים שם דגש על המטופל במרכז תוך בניית מעטפת טיפול מותאמת אישית וראיית האדם כשלם עולם ומלואו.
המרכז הרפואי מונה כ- 8,200 עובדים ב-4 סקטורים שונים: רפואה, סיעוד, מנהל ומשק ומקצועות המחקר והפרה-רפואי. עובדי בית החולים מייצגים את הרב גוונית של החברה הישראלית ומתגוררים בכל רחבי הארץ, יחד הם פועלים בכל שעות היממה עבור המטופלים.
סמנכ"ל משאבי אנוש מר שבי שמלו, יזם תכנית מקיפה השמה מטופלים יקרים אלו במרכז הבמה. יחד עם עמותת "החתול", עמותת מתנדבים של יחידת 669 של צה"ל ויחד עם שותפים במערך ההרדמה בהובלת פרופ' עידית מטות, תואם מערך של טיפול, ליווי והנגשת מידע עבור אוכלוסיית שורדי השואה בישראל בהגיעם לבית החולים.
לפי נתוני הרשות לזכויות ניצולי השואה חיים היום בישראל 149,100 ניצולי שואה, כשגילם הממוצע הוא 85.8. כ-35,500 שורדים חצו את גיל 90, ולמעלה מ-1,100 עברו את גיל 100. אוכלוסייה זו נזקקת לטיפולים רפואיים מסוגים שונים וכלל אוכלוסיית האזרחים המבוגרים זקוקה להנגשה והתאמה הייחודים לצרכים שלהם. יתרה מכך, רבים מהם מצויים לבד או ללא מעגלי תמיכה שיכולים ללוות אותם בעת הצורך בטיפול רפואי במוסד, ועל כן חשיבות ההנגשה גדולה שבעתיים.
מתוך מטרה לסייע לאוכלוסייה זו, פעל בשנים האחרונות שבי שמלו מול גופים שונים במדינה במטרה לחבר ולרתום אותם לפרויקט זה מתוך נחישות ורצון אמיתי וכנה להטיב עם שורדי השואה.
לאחר ניסיונות רבים ומספר מהלכים, אנו גאים להיות גוף מוביל ובית חולים ראשון מסוגו בארץ ובעולם אשר נותן שירות ייחודי וייעודי למטופליו שורדי השואה.
הליך של הטמעה במערכות המחשוב "מקפיץ" הודעה בדבר היותו של המטופל ניצול שואה, ומאפשר בכך למערכת ולעובדיה להקנות את הטיפול הייעודי למטופל זה.
וכך, בעזרת מתנדבי בית החולים, עובדי בית החולים שמתנדבים במיוחד למשימה זו ולשמחתנו וגאוותנו גם יחד עם מתנדבי בוגרי יחידת 669, חברי עמותת ה"חתול", מזה כשנה וחצי הפרויקט פעיל ברחבי בית החולים ומסב תמיכה משמעותית לאותם המטופלים.
השפעות הפרויקט הן אדירות ונוגעות בהמון מעגלים סביב המטופל.
עצם קיום פרויקט אותו מוביל אגף משאבי אנוש ולוקח חלק למען ולטובת מטופלים, ולא רק עובדים- מהווה תפיסה חדשנית של מקום משאבי אנוש בתוך הארגון במאה ה-21.