מקצוענות במשאבי אנוש: קהילה שמתעסקת בך

מחקרים בעולם מציגים שמעל 50% מהעובדים מרגישים שהמנהלים שלהם לא מכירים בתחושת התשישות והשחיקה וש-46% מהעובדים מרגישים שהארגון לא אותנטי כלפיהם במאמציהם להפגין אמפתיה. נשאלת השאלה, מה הוא מקומם ותפקידם של הארגון ושל מנהליו מול העובד בכלל ובעתות משבר בפרט. 

קהילות בארגונים מתייחסות לקבוצות או רשתות של אנשים החולקים תחומי עניין, משמעות או מטרות משותפות. קהילות אלו מהוות פלטפורמה לעובדים להתחבר עם אנשים בעלי דעות דומות, לטפח שיתוף פעולה, לשפר את תחושת השייכות בתוך הארגון ולשמר עובדים

אגף משאבי אנוש אמון על טיפוח ההון והחוסן האנושי . מתוך תפיסה זו,  אנו שואפים ליצור תרבות שמעריכה איזון בין עבודה לחיים הפרטיים ולקדם צמיחה מקצועית ואישית, וכך נגביר את היכולת לתת את השירות המיטבי לחברי ולחברות הקופה, להגביר את תחושת המחוברות וליישם את אסטרטגית מכבי של מעבר ממקום עבודה למקום של הגשמה

בשנת 2022 אגף משאבי אנוש הפיץ שאלון מדגמי (לכ-1000 עובדים) המסביר את מטרת קהילות והציע סוגי קהילות. מתוך ממצאי הסקר עלה כי 65% מנשות ואנשי מכבי דירגו מקום ראשון את תחום המטפלים העיקריים וכ-40% היו מעוניינים לקחת חלק פעיל בקהילה מסוג זה. 

מטפל עיקרי הוא אדם המעניק טיפול, סיוע ותמיכה לאחר שאינו מסוגל לטפל בעצמו באופן מלא עקב גיל, מחלה, או מוגבלות. מטפלים יכולים להיות בני משפחה, חברים או אנשי מקצוע שלוקחים על עצמם משימה זו, ולפי מחקר של עיתון הארץ במרץ האחרון, כ-1.5 מיליון בני משפחה המהווים מטפלים עיקריים במדינת ישראל.

בהמשך לתוצאות הסקר הופץ קול קורא להצטרפות לקהילת המטפלים העיקריים . ענו עשרות נשות ואנשי מכבי, והושק המפגש הראשון של  23 עובדי ועובדות מכבי . במפגשים נבחרו שלוש אג'נדות לקידום ונבחרו מובילי קהילה אשר עברו הכשרה קבוצתית ופרטנית ייעודית בנושא.

אנו גאים לומר שהשגנו את המטרה שהצבנו לעצמנו וקמה קהילת מטפלים עיקריים ואף הצטרפו עובדים נוספים!.

מכבי פורצת דרך בין כלל הארגונים, בתכנון, בנייה ופיתוח קהילה לעובדים ועובדות שהם מטפלים עיקריים ומהראשונים לזהות כי מדובר באוכלוסייה הסובלת משחיקת יתר ומוגדרת בספרות כאוכלוסייה שקופה. 

דוגמא לאחד מהפתוחים החדשניים:  הקהילה פועלת בפלטפורמה חדשנית ונגישה בכף היד – באפליקציית מכבי בשבילי שהיא ייעודית עבור העובדים.  וניתן לנהל שיח בין חברי הקהילה, להעלות דילמות, רעיונות או שיתוף. כמו כן, באפליקציה מועלה מידע רלוונטי ועדכני לחברי הקהילה.

הקמת הקהילה הינה רגע מכונן אשר עתיד לעצב את התרבות הארגונית של מכבי ופותחת דלת לתרבות חדשה הלוקחת צעד נוסף קדימה בכל הנושא של מחוברות עובדים, תמיכה ושייכות. שינוי התפיסה, לפיה יש להסתכל על העובד כמכלול, וההבנה כי החיים האישיים עשויים להגביר שחיקה במקום העבודה הינה פועל יוצא לשילוב בין שני עולמות "מקבילים" אלו של בית ועבודה, בעוד הארגון נמדד ברגעי משבר

כארגון בריאות, המטפל באנשים המתמודדים עם חולי ובבני משפחתם, בחרנו  לתת מענה לצורך כה אקוטי וחשוב, גם בקרב עובדים המתמודדים עם בני משפחה חולים. בזכות היותנו ארגון בריאות, גם יש לנו את היכולת לקיים מעטפת משמעותית לאנשי ונשות מכבי.