Featured Image

הקריה למחקר גרעיני נגב


בית ספר עתיד

הקמ"ג היא מרכז פיתוח ומחקר, המצויה בחזית המדע והטכנולוגיה של מדינת ישראל.

בשנות ה 60 הוקם מוסד חינוכי בתוך הקריה, שמטרתו הראשונית הייתה- הכשרת עתודה מקצועית למפעל. ברבות השנים, נעשה ביה"ס מוסד עבור נוער בסיכון, אשר מגיע מבתים מאתגרים ומורכבים בפריפריה הדרומית. בשנותיו הראשונות היה ביה"ס בניהולה של הקמ"ג, אך בשנת 2006 הועבר לניהולה הפדגוגי של רשת עתיד ופיקוחו של משרד העבודה.

בפרוץ הקורונה, הבינה הנהלת קמ"ג על ביה"ס, שעם השנים התרחש נתק אסטרטגי וערכי  בין ביה"ס לקמ"ג. המקצועות שנלמדו הפכו פחות רלוונטים ומכאן- גם פחות תלמידים  הועסקו במפעל, תנאי הקבלה לביה"ס והפיקוח בו התרופפו ועם השנים- פחות תלמידים הגיעו, פחות תלמידים נשארו ופחות תלמידים גוייסו לעבודה בקמ"ג  כבוגרים. למעשה, עיקר התובנה היתה- שביה"ס נעשה מוסד לנוער בסיכון, ועל אף  שהיה חשוב ומשמעותי לילדים,  התרופפות הקשר יצרה פערים שבימים ההם, לא נראו כפתירים.  כך נוצרה מחשבה  ותכנית יישומית להוצאת ביה"ס מתוך קמ"ג ולהעבירו למתחם אחר.

בתחילת 2022- לצד שינוי תפיסתי באגף משאבי אנוש, הנחה ראש האגף, לעצור את תהליך ההעברה ולבצע חשיבה מחדש, והפעם- מעמיקה יותר.  בסיומו של התהליך, הגיש צוות העבודה שהונחה לעסוק בתכנית אסטרטגית, שמטרתה העיקרית הייתה- חיזוק השייכות המקצועית והזהות הערכית של ביה"ס לקמ"ג, תוך דירקטיבה ברורה של השארת ביה"ס בשטחי הקמ"ג ובאחריות הערכית והיישומית של הקריה.  

לקראת סוף 2022 הנהלת הקמ"ג, בהובלת ר"א משא"ן אישרה את ההמלצה וגובשה בעקבותיה תפיסה חדשה לחלוטין כלפי בית הספר. התפיסה החדשה הגדירה את ביה"ס כחלק בלתי נפרד מההוויה הקמ"גית וכאחד היעדים האסטרטגים של המקום,  הן ברמה הערכית כאשר קמ"ג מעניקה ומאפשרת מעטפת מובילה ומכוונת ונותנת לתלמידים בביה"ס, אשר מרביתם מגיעים מרקע סוציאקונומי מורכב ומגדרים כנוער בסיכון נמוך ו/או חינוך מיוחד,  מסגרת בונה והכוונה לחיים בוגרים והשתלבות הולמת בחברה, פתיחת שערי תעסוקה ואפיקים מקצועיים ועתיד טוב יותר, והן ברמה הלאומית, באמצעות תכניות פיתוח ומנהיגות, הכוונה וחונכות, שמטרתן להביא את הנוער לכדי גיוס לצה"ל, ואח"כ- השתלבות בחברה על כל המשתמע מכך.