בית בלב
פיתוח קריירה תוכניות לפיתוח אישי כח עזר
הגדרת הצורך :
בידול בית בלב כמעסיק מרכזי ומובהק הדואג למיצוב הסקטור ברמה המקצועית ובטיפול בפרט.
מטרות משנה: העצמה ומיצוב הסקטור בתוכנית לפיתוח אישי ומקצועי, יצירת תחושת שייכות וצמצום התחלופה והוקרת תודה והערכה
תיאור וביצוע הפרויקט:
סקטור כח עזר הינו השני בגודלו בבית בלב ומשמעותי מאוד עבור המטופלים והדיירים , למעשה זה התפקיד עם הרגישות הטיפולית והאישית הגבוהה ביותר. מאחר והאתגרים הם רבים מאוד החלטנו לשים זרקור על סקטור זה ולמצב אותו מבחינה אישית ומקצועית. יצאנו לדרך בתהליך אבחון בו נפגשנו ,צפינו והקשבנו לעשרות עובדי ועובדות כח עזר מכל הארץ, כמו כן נפגשנו עם עובדים ומנהלים העובדים בצמוד לסקטור זה. האבחון סייע לנו במתן פתרונות מותאמים לסקטור ולהן עיקרי התכנית בהסתכלות 360:
- תיעדוף בהסכם הקיבוצי ושיפור תנאי העסקה
- פיתוח קורס ייחודי לכוח עזר של בית בלב בהנחיית אנשי מקצוע מתוך בית בלב שהוסמכו לכך. קורס מקצועי ומשמעותי המייצר סטנדרט אחיד בטיפול במטופל ומקנה לעובדים כלים לביצוע התפקיד. הקורס כולל : היכרות עם סוגי המטופלים, זכויותיהם, מושגים מרכזיים בזקנה, בטיחות הטיפול, מניעת זיהומים ועוד. עד כה עברו כ 180 עובדים את הקורס.
- בניית תכנית לפיתוח אישי מבוססת מתנדבים – יצרנו תוכנית לפיתוח אישי לעובדי הסקטור הכוללת מגוון של סדנאות, הרצאות, פעילויות הפוגה ורווחה על בסיס חודשי שכולה מבוססת מתנדבים כגון : פתיחת אולפן ללימוד השפה העברית, הרצאה בנושא התמודדות עם אובדן, סדנאות טכנולוגיות ועוד.
- יצירת אופק – פתיחת תפקידים חדשים למשל מטפל אחראי / חונך / שגרירי בית ועוד
- יצירת הזדמנויות להתפתחות אישית – קהילת המתנדבים של בית בלב – מגשימים לך חלום- אפשרנו לעובדים לצאת לקורס ליצנות רפואיים, גינון ועוד – ערך מוסף אדיר לעובדי הסקטור ולמטופלים עצמם. עד כה נפתחו שני מחזורים בהם השתתפו כ 30 עובדים .
תוצאות והישגים מרכזיים:
הגדרנו יעדים מדידים לתוכנית:
- סקר מד דופק וחיזוק החוסן מתקיים פעם בשנה עם כלל העובדים – יתקיים בחודש יולי
- צמצום תחלופה – יימדד בסוף שנת 24
- גידול בגיוס דרך ערוץ חבר מביא חבר – ברבעון הראשון של שנת 2023 גויסו דרך ערוץ גיוס זה 6 עובדי כוח עזר. ברבעון הראשון של שנת 2024 גויסו דרך ערוץ גיוס זה 19 עובדי כוח עזר. עלייה של 200%.
- משוב על קורס כוח עזר – הפידבקים מהעובדים מצוינים, רואים חשיבות גבוהה בכלים שניתנים להם לביצוע תפקידם מאחר וכל אחד יכול להיות מטפל ( אין דרישה להשכלה, ניסיון קודם וכו' ) . מצד שני אנו רואים דרך סקרי שרות על עלייה בשביעות רצון מהשירות והטיפ
חדשנות:
החדשנות והיוזמה באה לידי ביטוי בכך שאנו ארגון הגריאטריה הראשון שפועל למיצוב עובדי כח העזר כסקטור. אנו מובילים בתחום הגריאטריה לפיתוח הסקטור מבחינה אישית ומקצועית. זהו תפקיד מרכזי ומשמעותי עבור המטופלים והדיירים ואנו מחויבים לפעול ולהשקיע בפיתוח המקצועי שלהם.
בזמן קצר פיתחנו קורס פנימי פנים ארגוני שמטרתו להכשיר כל עובד שנקלט לתפקיד ופיתחנו תוכנית אישית מגוונת ומבוססת מתנדבים כולל אפשרות להשתתפות בקורסים של ליצנות רפואית וגינון המביאים ערך משמעותי למטופלים ולעובדים.
מטרת הפרויקט לחזק את השייכות של העובדים, לצמצם את התחלופה ולמקצע אותם על מנת שיתנו את הטיפול הטוב ביותר למטופלים. אנו מאמינים שככל שנשקיע בהם יותר, השירות יהיה טוב יותר והעובדים ירגישו שייכים יותר ומחוברים יותר לארגון.
כל עובדי כח עזר במדינת ישראל נמצאים בחצר האחורית ואנו בבית בלב שמים אותם במרכז מתוך הבנת החשיבות של תפקיד זה בשרשרת הטיפול בחסרי ישע.